Logo-Inspirant
Logo-Inspirant
Contact

Onze zomerhelden bij Inspirant. 

Elke zomer kunnen we rekenen op talrijke zomerhelden die onze teams versterken in de maanden juli, augustus en september. Eén ding is zeker, onze jobstudenten zijn goud waard! Maak kennis met Yente, Julie, Lily en Arwenn. Vier dynamische jongeren die op elk hun eigen manier zich in de zomer inzetten voor Inspirant (aan zee).

 

Wat houdt jullie studentenjob in? 

Julie-jobstudent-inspirant -  - Zomerhelden bij Inspirant.

Julie: “Ik ben actief als ondersteunende opvoeder in de leefgroep Habbekrats. Ik begeleid de jongeren met hun dagelijkse routine en dagbesteding. Daarnaast help ik mee aan talrijke vrijetijdsactiviteiten. Een fietstocht, een bezoek aan de manege, gaan zwemmen en allerlei creatieve activiteiten stonden bijvoorbeeld al op het programma. De band die je opbouwt met de jongeren is enorm bijzonder.”


Lily: “Ik ben ook ondersteunende opvoeder maar dan in de leefgroep De Strandjutter. Samen met mijn collega’s ondersteunen we jongeren met ernstige gedrags- en emotionele problemen (GES+). Onze leefgroep is volledig gebaseerd op structuur en houvast. Het is geen te onderschatten functie, maar net doordat er zo veel structuur in de leefgroep heerst, werkt dit persoonlijk voor mij erg motiverend.”


Arwenn: “Ik doe totaal iets anders! Ik ben actief bij het poetsteam van Inspirant als jobstudent. Ik sta in voor de netheid in alle leefgroepen. Samen met mijn collega’s zorgen we er voor dat alles er spic en span uitziet. Ik ben nog iets te jong om te kunnen solliciteren voor een studentenjob als opvoeder. Doordat ik later heel graag een functie in de zorg wil, ben ik blij mij op deze manier te kunnen inzetten voor de kinderen en jongeren bij Inspirant.”


Yente: “Mij kan je terugvinden bij de technische dienst. Mijn studentenjob is erg gevarieerd wat ik enorm belangrijk vind. De ene dag ben ik aan het schilderen, de andere dag ben ik samen met mijn collega’s een plafond aan het uitbreken. Ook het repareren van go-carts en het maken van een trapleuning behoren bij de job. Heel fier dat ik aan de verschillende projecten kan meewerken!”


 

Hoe kwamen jullie bij Inspirant terecht?

Yente-jobstudent-inspirant -  - Zomerhelden bij Inspirant.

Julie: “Vorig jaar kwam ik door familie bij Inspirant terecht en zo startte ik de studentenjob als opvoeder die in lijn ligt met mijn studies. Vorige zomer had ik een enorm goede ervaring, waarbij ik heel graag dit jaar wou terugkomen. Schrijf zomer 3 ook alvast op!" 


Lily: “Ja, van mij ook via familie. Wél is het deze zomer mijn eerste zomer bij Inspirant. Het is natuurlijk bijzonder fijn dat je een functie kan uitvoeren die aanleunt bij je studierichting. Ondertussen leer ik enorm bij op de werkvloer.”


Arwenn: “Inspirant is mij niet onbekend doordat mijn mama er werkzaam is in het BuSO. Het is mijn eerste zomer bij Inspirant als jobstudent, maar ik zette mij in het verleden wel al eerder in als vrijwilliger voor de school.”


Yente: “Mijn vader zag de vacature en lichtte mij in. Doordat ik houtbewerking studeer, vond ik het een ideale kans om voor een studentenjob te solliciteren die tot mijn interesses behoort.” 


 

Ervaren jullie voldoening?

Lily-jobstudent-inspirant -  - Zomerhelden bij Inspirant.

Julie: “Absoluut én de dankbaarheid is ook ontzettend groot! De kleine dingen ontroeren mij. De jongeren die ik begeleid, weten dat ik heel graag soep drink. Toen ik op een namiddag arriveerde op het werk zag ik dat ze voor mij een tasje soep hadden opzijgezet. Ontzettend lief!” 


Lily: “Elke dag! Het loopt natuurlijk niet steeds van een leien dakje, maar het feit dat ze in je hart sluiten, weet je dat je oprecht iets goed doet.” 


Arwenn: “Zeg nu zelf, een propere ruimte doet toch wonderen? Na elke poetsbeurt ben ik trots op het resultaat. Ook is het enorm fijn werken met de collega’s! Ik voel me hier thuis.” 


Yente: “Ja, echt wel!” 

 

 

Wil je graag nog iets extra meegeven aan de lezers?

Arwenn-jobstudent-inspirant -  - Zomerhelden bij Inspirant.

Julie: “Af en toe wordt er een observatiedag georganiseerd. Op deze manier kan je te weten komen of de studentenjob voor jou is weggelegd. Neem deze kans zeker!” 


Lily: “Twijfel je of de studentenjob iets voor jou is binnen Inspirant? Twijfel zeker niet. Ik raad aan om als vrijwilliger eens mee te lopen.”

 

Ook bij Inspirant in ’t dorp en Inspirant Aartrijke zijn er tijdens de zomermaanden jobstudenten actief. Een bijzondere dank je wel aan al onze zomerhelden voor jullie belangrijke inzet! Kriebelt het ook om als student te komen werken bij Inspirant? Of heb je vragen? Neem contact met ons op!